EHBO bij baby’s en kinderen : De Workshop die levens redt.

Met een baby en kinderen zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Correct reageren bij een ongeval kan dan ook drama’s voorkomen en zelfs levens redden.
Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn, zodat je kalm en efficiënt reageert mocht het nodig zijn. Deze cursus EHBO richt zich specifiek op levensreddend handelen bij baby’s en kinderen.
Je leert de basisvaardigheden om op de juiste manier om te gaan en de eerste zorgen toe te dienen bij kleine grotere incidenten. Onmisbaar voor alle ouders maar ook grootouders die wel eens op jonge kinderen letten. We werken in kleine groepjes van maximaal 12 cursisten. Iedere deelnemer ontvangt een attest van kind en gezin alsook een syllabus.
Prijs : 30 euro pp
Inschrijven via an@momgynaecologie.be

Workshop Babydragen (ism Nele Allaert)

Workshop waar de voordelen van het babydragen met draagdoek of andere draagsystemen worden gedemonstreerd.
Tijdens een infoavond leer je alles over het hoe, waarom en waarmee je kan babydragee.
– Welke draagsystemen bestaan er?
– Hoe weet ik of het ergonomisch is?
– Hoe lang kan ik dragen en vanaf wanneer?
– Waar moet ik op letten op gebied van veiligheid?
Op al deze vragen en meer heb je een duidelijk antwoord na deze infosessie. De infosessies zijn informeel – praktisch en geven je de kans om te voelen en proberen.
Kostprijs € 10 per persoon, € 15 per koppel
Inschrijven via nele@buiktegenbuik.be

 

MOMies – Mamagroep bij MOM

Moeder worden is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen van je leven. Soms is het evenwicht zoek en staat het huilen je nader dan het lachen. Ook wanneer alles goed loopt, is het eerste jaar met een baby niet te onderschatten. Als coach wil ik mama’s verbinden. Je ervaringen delen, geeft vaak (h)erkenning en daardoor meer vertrouwen.

Een mamagroep om samen met andere mama’s je laatste weken zwangerschap en de eerste maanden met je baby samen te beleven.
5 sessies van telkens 2 uur die starten tijdens de laatste maand van je zwangerschap.

Het doel van de sessie is om in een open, ongedwongen sfeer even stil te staan bij je ervaringen, gevoelens en gedachten en die te kunnen delen met andere mama’s. Naargelang de leeftijd van de baby’s komen andere thema’s aan bod. De eerste sessie is ’s avonds omdat sommige mama’s nog aan het werk zijn. Vanaf de tweede sessies spreken we af tijdens daguren en zijn de baby’s uiteraard welkom.

START : om de 2 maanden starten we met een nieuwe mamagroep
Prijs = € 15 euro per sessie of €75 voor de 5 sessies
Aantal deelnemers = min. 6 – max. 8

Hoe inschrijven?

Stuur een mail naar mamana@buiktegenbuik.be met vermelding “MOMies”

Wil je graag eerst proberen en voelen of dit iets voor jou is? Schrijf je dan in voor sessie 1 en beslis daarna of je verder gaat met de volledige reeks.

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave